Skip to content
All things LoOney!

X-Men: Apocalypse

Tačno vidim kako Brajan Singer masturbira sam na sebe dok montira ono što je samo u njegovoj glavi remek delo. Ovo je jedan tromi, predugi spektakl čije scene nekada izgledaju i kao da su snimljene za samo 5 dinara. Singer je sve uspeo da nakrka u film – i emocije, i šale (na račun trećeg dela X-Mena) i Vulverina i verovatno najgoru aftercredits scenu ikada, koju nije vredelo čekati celu celcijatu odjavnu špicu.

Šta je u filmu dobro? Profesor X i Magneto koji glume za sve pare. Šta u filmu nije dobro? Sve ostalo. Na pola želite da se izbodete nožem od smora, na dve trećine molite za milost, na kraju osećate olakšanje, da bi vas aftercredits scena vratila nazad u nelagodnost celokupnog doživljaja. Moram da priznam da je ovaj film mnogo manje besmislen i beskoristan nego prethodni, u smislu da zaokružuje priču svih šest X-Men filmova. Poseduje tu scenu u “borbenoj sobi” iz stripa iz 60tih koja draži malog strip-gika u vama, ako znate o čemu pričam. Međutim, film toliko insistira na dramatičnosti da često zglajzne na put kojim se ređe ide, a koji ovih dana nazivamo “put na kome su se sreli Betmen i Supermen”.

U svakom slučaju ovi iz Marvela verovatno kolutaju očima na Fox i sklanjaju još neke X-Men naslove iz prodaje, gurajući u prvi plan Inhumans kao nešto što filmski potencijalno ima smisla.

LoOney
LoOney Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *