Skip to content
All things LoOney!

War Dogs

Ili je Tod Filips jako napredovao, ili je dobio znatno bolji scenario u odnosu na Old School i trilogiju The Hangover. U svakom slučaju, ovaj film je retko dobar i kada je ova filmska godina u pitanju.

Napisan po članku iz Roling Stona, film prati dva kretena (iako lik koji tumači Majls Teler to nije na prvu loptu) koji se zadovoljavaju mrvicama američke ratne industrije, da bi u nekom trenutku postali alavi, što nije retka pojava, i tako doveli sebe u nepovoljnu situaciju.

Film se, uz dosta humora, odlično bavi pomenutom industrijom i otkriva prilično blatantno činjenice o ekonomskoj strukturi, kao i načinu poslovanja kada je oružje i oprema za rat u pitanju. Nadrealne situacije u kojima se likovi dovode na čistu sreću i nešto hrabrosti progresivno rastu ka kraju filma i u poslednjoj trećini drama neprimetno preuzme film. Kao što je ovo odlična komedija u prva dva čina, tako je u trećem prilično dobra drama.

Treba pohavaliti sve glumce, pogotovu Džonu Hila, koji je kupio srpsku bioskopsku publiku svojim idiotskim smehom. Zaista je doneo ono što amerikanci zovu “A game” iliti prvoklasnu igru, na talasu onoga što je uradio u The Wolf Of Wall Street.

Čitajući sve ovo što sam do sad napisao, zvučim užasno suvoparno, ali ne želim da spojlujem ništa, a teško je ući u detalje bez toga. Samo obratite pažnju na Marlbora i pokušajte, za razliku od mene, da se uzdržite da ne vičete na ekran svaki put kada Majls Teler kaže supruzi da je voli i da mu nedostaje: “A dete?!!”

LoOney
LoOney Administrator

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *